Een succesvolle coffeeshopeigenaar worden – heb jij het in je? 7 criteria

 

Van buitenaf ziet het leven van de eigenaar van een coffeeshop er misschien leuk uit of – durven we ‘cool’ te zeggen? En het kan ongetwijfeld al het bovenstaande zijn voor velen die hun eigen koffie-onderneming hebben geprobeerd.

Er is echter een element van het runnen van een succesvol koffiebedrijf dat volledig afhankelijk is van een goed zakelijk inzicht, de juiste training en het uithoudingsvermogen en het lef om dingen door zowel goede als slechte tijden te helpen. Het bezitten of beheren van je eigen coffeeshop lijkt minder op een sprint en meer op een marathon.

Als u geïnteresseerd bent om een succesvolle coffeeshopeigenaar te worden, controleer dan of u aan elk van de volgende 7 criteria voldoet:

1. Je hebt uitgebreid gesproken met huidige of voormalige coffeeshopeigenaren om hun inzichten te krijgen:

De eerste stap om succesvol te worden met welke onderneming dan ook, is leren van degenen die u zijn voorgegaan. Een geweldige manier om een algemeen idee te krijgen van hoe dit soort zaken wordt gerund, is door wat tijd achter de toonbank door te brengen in de coffeeshop van een vriend. Of in ieder geval: koop een diner voor de eigenaar van een (niet-concurrerende) coffeeshop in de buurt en laat hem of haar weten hoe het is om een koffiezaak te runnen.

2. Je houdt van mensen:

De koffiebusiness is zonder twijfel een ‘people business’. U zult niet succesvol zijn als u liever naar uw backoffice vlucht als het druk wordt terwijl uw werknemers de zaken vooraan afhandelen. U moet eerder zijn waar de actie is, wat betekent dat u dagelijks met mensen omgaat. Als je niet zo van mensen houdt, probeer dan een andere baan.

3. Je hebt oog voor efficiëntie:

Als uw bedrijf eenmaal up-and-running is, draait het om het op de lange termijn succesvol te maken allemaal om efficiëntie (denk opnieuw aan marathon, niet aan sprint). U moet een evenwicht kunnen vinden tussen kostenoverwegingen en voldoende verse koffie en andere materialen bij de hand hebben om aan de vraag van de klant te voldoen.

4. Je bent bereid nieuwe technische vaardigheden te leren:

Uw mooie nieuwe koffieapparatuur zal worden geleverd met tal van “how-to” instructiehandleidingen, maar die handleidingen zullen u niet voldoende de nuances leren achter de technieken die u moet kennen. Wees liever bereid om persoonlijke training te zoeken, zodat u de technieken precies goed onder de knie kunt krijgen. Uw klanten zullen u er dankbaar voor zijn door uw winkel vaker te bezoeken om meer van uw heerlijke product te krijgen.

5. Je hebt verstand van merkopbouw:

Denk je dat alleen grote bedrijven het zich kunnen veroorloven een merk op te bouwen? Denk nog eens na. Elk bedrijf, groot of klein, moet zijn merk opbouwen. En het bouwen van een sterk merk dat mensen herkennen en waar ze van gaan houden, gaat over meer dan alleen het creëren van een cool logo.

6. Langzame weken of maanden storen je niet:

Nog iets over het runnen van de marathon die een succesvol koffiebedrijf is: het lef en het uithoudingsvermogen hebben om het uit te houden wanneer je een tijdelijke neergang in je bedrijf ervaart. Dit is deels iets dat je aanleert, maar het is ook iets dat je in je moet hebben.

7. Je staat open voor het volgen van permanente educatie en training:

Dingen veranderen in de loop van de tijd: nieuwe apparatuur wordt aangeschaft, nieuwe technieken worden uitgevonden en oude vaardigheden verdwijnen als ze niet vaak genoeg worden gebruikt. Elke ondernemer moet bereid zijn om te streven naar permanente educatie voor zowel zichzelf als zijn werknemers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *