Gids voor het kopen van een airconditioninginstallatie – residentieel of commercieel

 

INVOERING:

Het kopen van een installatiepakket voor airconditioning in het VK kan een moeilijke beslissing zijn voor de meeste eigenaren van bedrijven, gebouwen of huizen. Er zijn verschillende fabrikanten, verschillende systeemtypes en veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, niet alleen de uiteindelijke prijs van de eerste installatie.

De volgende details zullen u informeren over wat u moet overwegen voordat u doorgaat met de installatie van een airconditioning deurne systeem in uw kantoor, winkel of bedrijfsgebouw. Volg de links voor meer informatie om dit artikel in meer detail te ondersteunen als u dat wenst.

ONTWERP:

Een professioneel installatiebedrijf voor airconditioning biedt een ontwerpservice van hoge kwaliteit en biedt u de mogelijkheid om te begrijpen wat u krijgt. Er wordt een uitgebreide offerte verstrekt waarin precies wordt beschreven wat u krijgt en waarom. Ik denk tenslotte dat dit iemands minimumvereiste zou zijn als ze op het punt staan een grote hoeveelheid geld uit te geven, maar het zal je verbazen hoeveel bedrijven deze aandacht voor detail niet leveren.

Een ontwerp moet rekening houden met de volgende factoren:

1. Verwarmings- en koellasten van de kamer(s).
2. Luchtstroomverdeling om het comfort voor de inzittenden te maximaliseren.
3. Installatiegemak om de installatiesnelheid te maximaliseren voor minimale verstoring en systeemkosten.
4. Kosten van het systeem in overeenstemming met het budget van de klant.
5. Bedrijfskosten, inclusief onderhoudsgemak en elektriciteitsverbruik.
6. Systeemtype om aan de eisen te voldoen.

Er moet een uitgebreide offerte worden verstrekt, waarin het volgende wordt beschreven:

1. Ontwerpeisen.
2. De reikwijdte van de werken.
3. De geleverde apparatuur.
4. Installatietijd.
5. Garantie van de installatie en de apparatuur.
6. Uitsluitingen, werken etc die niet geleverd worden.
7. Prijs.
8. Betalingsvoorwaarden.
9. Contractuele informatie ter ondersteuning van beide partijen.
10. Technische informatie voor apparatuur en materialen.

KOSTEN:

Dit is altijd de belangrijkste overweging voor elk bedrijf voor een airconditioninginstallatie, maar de initiële kosten zijn niet de enige kosten waarmee u rekening moet houden. Deze fout kan u later duur komen te staan. Het volgende moet worden aangepakt en begrepen om u de belangrijke langetermijnbesparingen te bezorgen:

1. De kwaliteit van de installatie is erg belangrijk, er moet altijd eersteklas apparatuur en installatiemateriaal worden gebruikt, evenals een professionele installatie door gekwalificeerde en ervaren ingenieurs die werken van een gedetailleerd ontwerp naar industriestandaarden tot een kwaliteitsborgingsniveau zoals geciteerd door het installatiebedrijf. Als u de laagste prijs betaalt, krijgt u normaal gesproken de laagste kwaliteit, airconditioningbedrijven moeten winst maken, net als elk ander bedrijf! Er is echter altijd een balans, dus wees niet bang om dit met de installateur te bespreken.

2. Bedrijfskosten zijn het belangrijkste aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen of kopen van een airconditioninginstallatie. Waarom? Omdat het ongeveer evenveel kost om het gedurende zijn hele levensduur te laten draaien als om de installatie aan te schaffen!

3. Als het ontwerp van de installatie verkeerd is, zal het systeem niet goed werken, wat betekent dat het maar door blijft draaien, elektriciteit verbruikt, u iets kost voor niets en ook uw CO2-uitstoot verhoogt. Hoe meer een systeem werkt, hoe meer storingen u waarschijnlijk zult krijgen, dus schadebeperking is belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *