Kako kupovati i prodavati online

 

Jedan od načina za zaradu putem interneta je kupovina i prodaja. “Kupuj i prodaj”, za one koji su novi u ovom pojmu, u osnovi je “posredništvo” proizvoda.

Na internetu se nalazi oko 1.000 proizvoda koji se kupuju i prodaju u malim rubrikama. Zato iskoristite ovu priliku, pridružite se trendu i počnite zarađivati. Kako?

Prvo je naučiti tržište. Upoznajte nešto, po mogućnosti nešto što volite ili znate da vam može donijeti veliku zaradu. Naučite proizvode ovog tržišta koji se mogu koristiti za kupovinu/prodaju.

Recimo, kompjuterska oprema na primjer. Mislite li da se ova oprema kupuje i prodaje po istim cijenama? NO. Postoji ogromna razlika u cijeni i VI možete ostvariti veliki profit kapitalizirajući te razlike.

Na primjer, obratite pažnju na cijene ove opreme. Pretražujte na mreži i kupite ovu opremu. Zatim ih prodajte po trenutnoj tržišnoj vrijednosti. To je ono što je brokerstvo.

Ovo nije samo za kompjutere, već za bilo koji proizvod koji vam padne na pamet – video igrice, aparate, odjeću, nakit, SVE!

Također možete postati broker “posebnih naloga”. Kada prodaja i kupovina svoje proizvode online putem oglasa, dajte do znanja ljudima da ste broker i da imate pristup nekim od najpovoljnijih cijena u zemlji. Saznajte koliko ćete platiti za proizvod. Zatim ga potražite i kupite po nižoj cijeni nego što će platiti.

Možete početi sa artiklima manjih cijena. Možda neće imati veći profit, ali je rizik manji. Još uvijek je dobro jer tek počinjete.

Nikada ne kupujte novcem koji ne možete priuštiti da izgubite. Vjerovatno bez obzira na to što kupite, mogli biste “založiti” ako ste morali da vratite nešto novca, ali nikada nemojte riskirati ako ne možete sebi priuštiti da bez toga.

Uvijek ostanite na vrhu svog tržišta. Tržišne cijene se prečesto mijenjaju, a možete ostvariti profit ako budete u toku sa najnovijim cijenama. Uvijek budite ažurirani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *