Zonnepanelen kopen – Een checklist

 

Als u de (zeer verstandige!) beslissing heeft genomen om te investeren in een zonne-energiesysteem, moet u weten dat u het grootste deel van uw geld aan zonnepanelen zult uitgeven.

Daarom is het raadzaam om zoveel mogelijk te weten te komen over zonnepanelen, hoe ze werken en waar u op moet letten, zodat u de beste waarde voor uw geld krijgt.

Hier is een checklist die u kunt volgen om u te helpen de juiste keuze te maken.

– Ik heb besloten te investeren in een zonne-energiesysteem en moet onderzoeken welke zonnepanelen ik moet kopen.

– Zonnepanelen zijn het duurste onderdeel van een PV-systeem, dus ik moet ervoor zorgen dat ik mijn geld verstandig investeer door alle beschikbare opties te bekijken.

– Om te beslissen welke panelen ik moet kopen, moet ik meer weten over hoe ze werken en waar ik op moet letten, zodat ik weet wat ik koop en uiteindelijk niet meer geld uitgeef dan zou moeten.

– Ik ben me ervan bewust dat zonnecellen zijn gemaakt van silicium dat zonlicht omzet in elektriciteit, en dat de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit wordt bepaald door de efficiëntie van een cel, dus ik moet weten hoe efficiënt een zonnecel is om te weten hoeveel elektriciteit ik kan verwachten ze produceren.

– Ik weet dat de meeste Zonnepanelen kopen bestaan uit zonnecellen die met elkaar zijn verbonden en op glas zijn gecoat, allemaal in een metalen frame, en dat de efficiëntie van de cellen en het aantal cellen in een paneel de hoeveelheid elektriciteit zal bepalen die moet worden opgewekt. gegenereerd.

– Ik ben op de hoogte van de verschillende soorten panelen, namelijk monokristallijn, die het meest efficiënt en effectief zijn en meestal worden aanbevolen voor residentiële toepassingen; polykristallijn, die niet zo duur en even efficiënt zijn als monokristallijn; en amorf, die het minst efficiënt en goedkoop zijn.

– Ik heb de mogelijkheid om nieuwere panelen met de nieuwste technologie te kopen, of oudere panelen die goedkoper zijn maar niet zo efficiënt.

– Ik moet naar mijn budget kijken en naar de hoeveelheid ruimte die ik beschikbaar heb om te beslissen of ik nieuwe of oude panelen wil kopen, rekening houdend met het feit dat ik meer van de oudere panelen nodig heb en dus meer ruimte, maar dit kan me behoorlijk wat besparen een beetje geld terwijl je het werk net zo goed doet als de nieuwere panelen.

– De beste maatstaf die ik kan gebruiken om de waarde van een zonnepaneel te bepalen, zijn de kosten per watt.

– Ik zou ongeveer $ 4 per watt moeten betalen als een redelijke prijs voor een paneel.

Aangezien zonnepanelen meestal het duurste onderdeel van een PV-systeem zijn en er tegenwoordig veel keuze is aan panelen op de markt, is het belangrijk dat u precies weet waar u op moet letten bij het kopen van panelen. kan een kostbare vergissing zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *